TAJNA NEVENE PAVLOVIĆ


Nevena se uvek nalazi negde drugde. I u tome uistinu i jeste tajna njene moći. Jer kao što se kaže da jedna stvar traje dokle god je njena egzistencija neadekvatna njenoj esenciji tako upravo i Nevena zavodi jer se ona nikada ne nalazi tamo gde se misli da jeste.

Štaviše ona i cirkuliše i kreće se kao sama tajna. U jednom trenutku ona je tu a vrlo brzo ona nestane. Poigrava se i sa svojim drugaricama kao što se poigravala i sa mnom. Kada ste u vezi s Nevenom osećate se kao da u čitavom ovom gradu s njom igrate žmurke. Jer Nevena je zapravo kraljica metafizičkog striptiza. Striptiza u kom se stvari ogoljuju da bi se odmah zatim već pokrile.

Sećam se jedne scene iz filma “Go Go Tales” Ejbela Ferare u kojoj Azia Arđento nakon što završi svoj polo ples razmeni jedan sočan francuski poljubac ni sa kim drugim nego sa rotvajlerom. Nasuprot ovoj vrsti zavođenja koja nestaje u doslovnoj opscenoj transparentnosti Nevena je neko ko zavodi vaš pogled izvan područja vidljivog u domen čiste tajne i misterije. Jer Nevena i jeste upravo to. Tajna koja nikada neće biti sasvim razotkrivena.

Rastko Ivanović

Коментари

Популарни постови